Animated 300x200

  

Bakels introduceert Cake To Go!

Even snel iets mee pakken… Iets voor onderweg… Het begrip “to go” is een trend. Met de nieuwe  Bakels Cakemix To Go maakt u in een handomdraai prachtige en smaakvolle cakes voor onderweg,   tussendoor, per meter of stukje, éénvoudig en overal te consumeren. Naast de klassieke   Marmercake en Chocoladecake kunt u met deze mix ook innovatieve en nieuwe creaties zoals Piña   Colada Cake en Banoffee Cake op een simpele manier aan uw klanten presenteren. De nieuwe   Bakels Cakemix To Go is vanaf heden verkrijgbaar. Naast een basisrecept ontvangt u 10   variatierecepten. Ook zijn de praktische bakvormen (58x10 cm) verkrijgbaar via Bakels.

 Lees hier alles over Cake to Go!

Nieuw! Teffbrood!

 

 

Brood in de overTEFFende trap, dat is Teffbrood. Teff is een oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Teff is qua voedingswaardes nog interessanter dan normaal volkorenbrood en/of spelt. Wilt u meer weten over Teff en Teffbrood? Lees dan hier ons blog.

BlockbusterTeffwebteff1

Actie met Bananabread

poster2019web

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor een leuke nieuwe promotie met ons Bananabread. Dit jaar hebben we mooie apenmaskers laten maken en bij aankoop van 2 balen Bananabreadmix ontvangt u ook een opblaasaap van 1,20 m. Deze kunt u inzetten zoals u wilt.

Interesse? Stuur een whatsapp-bericht naar 06-20363363

  

 

Bakels introduceert Cheesecakemix.

Bakels heeft sinds deze zomer een nieuwe Cheesecakemix in het assortiment.

Met deze mix maakt u in een handomdraai een aantal receptvariaties.

Voor de recepten: Klik hier

Voor een instructievideo: Klik hier

cheesecake klein

Bakels introduceert Tartelettesmix !

tarteletteweb

Tartelettes zijn hip! Tartelettes zijn eigenlijk kleine taartjes met een lekkere brosse, krokante bodem. Bakels ontwikkelde de afgelopen tijd een speciale Tartelettesmix en een daarbij behorende brochure met legio afwerkmogelijkheden.

Bekijk de brochure hier.

  

Laatste Nieuws

Bakels wint rechtszaak en bevrijdt teffgraan van patent-gijzeling

Met het aflopen van de termijn waarin beroep kon worden aangetekend, is donderdag 7 februari een eind gekomen aan de rechtszaak die door Ancientgrain in 2015 is aangespannen tegen Bakels. Daarmee is de weg vrij voor Bakels om verder te gaan met de ontwikkeling van teff-brood.

Ancientgrain betichtte Bakels er ten onrechte van inbreuk te maken op een tweetal patenten, die Ancientgrain in 2003 heeft laten registreren. Het betrof twee patenten waarin het mengen van teff met andere granen en het gebruik van teff binnen een bepaalde valgetalreeks gepatenteerd was. Dit heeft jarenlang de een rem gezet op de ontwikkeling en vermarkting van producten waarin teff kan worden verwerkt.

Teff is glutenvrij
Teff is een unieke graansoort die zijn oorsprong in Ethiopië vindt. Daar wordt het oergraan al meer dan 5000 jaar verbouwd. Teff heeft een uiterst kleine korrel, ongeveer 150 teffkorrels zijn even groot als een tarwekorrel. Doordat de korrels van teff zo klein zijn, is het niet mogelijk ze te pellen voordat ze gemalen worden. Het graan is vezelrijk en bevat essentiële aminozuren en is glutenvrij.

Claims volgens rechter gebaseerd op gebakken lucht
Samen met haar teff-leverancier Millets Place en het NLO (Nederlands Octrooi centrum) is Bakels de strijd tegen Ancientgrain en deze dubieuze patenten aangegaan.
Mede door intensief onderzoek door de landbouwexperts van Millets Place is aangetoond dat claims in de patenten uiteindelijk gebakken lucht bleken.
Na een rechtsgang van meer dan drie jaar, oordeelde de rechter op 21 november 2018 dat het de patenten ontbrak aan inventiviteit (een belangrijke voorwaarde waaraan een patent moet voldoen) en dat deze op basis hiervan nietig dienden te worden verklaard.

Vreugde in Ethiopië
Naast de nietigheid van de patenten werd Ancientgrain veroordeeld tot het voldoen van de (hoog opgelopen) proceskosten. In de sociale media werd deze uitspraak, met name in Ethiopische (regerings)kringen, met vreugde en instemming begroet. De Washington Post kopte in een redactioneel artikel over de uitspraak ‘How Ethiopia got its grain back’.

‘Recht heeft zijn beloop gekregen’
Ronald Menting, managing director van Bakels Senior: ‘Wij zijn verheugd dat het recht uiteindelijk zijn beloop heeft gekregen. Op korte termijn zullen wij van ons laten horen hoe de Nederlandse bakkerijwereld haar voordeel kan doen met deze uitspraak.’
Bakels Senior is specialist in de ontwikkeling, productie en verkoop van een uitgebreid assortiment bakkerij-ingrediënten waarbij zowel het ambachtelijke als ook het industriële segment van de bakkerijbranche wordt bediend.

Teff_AdobeStock_214053458_Eweb

Lees Meer »

Facebook

Twitter