Op vrijdag 31 januari is op symbolische wijze de eerste paal geslagen van de nieuwe CO2 neutrale productie faciliteit van Bakels. Onder toeziend oog van de medewerkers uit Weesp en de burgemeester van Zeewolde werd op de nieuwe locatie aan de Postkoets in Zeewolde de 11 meter lange eerste betonnen paal door Managing Director Ronald Menting de grond in geheid.

Op Horsterparc realiseert Bakels een nieuw onderkomen waarin naast disciplines als productie, logistiek en administratie ook een belangrijke rol is weggelegd voor productontwikkeling en klantbeleving.
Kloppend hart van de nieuwbouw wordt gevormd door het state of the art Baking Centre dat volledig wordt ingericht voor het houden van seminars, presentaties, workshops, productontwikkeling en (klant)ontvangsten.
Bakels mikt erop nog dit jaar de poorten van haar nieuwe vestiging te openen.

Plannen
Omdat Bakels, na 55 jaar Weesp danig uit haar jasje begon te groeien is gezocht naar een nieuwe vestigingsplek waar ruimte voldoende voorhanden is om de aanwezige groeiambitie te kunnen faciliteren. Zeewolde bood deze mogelijkheid.
Het perceel is op de groei gekocht want er wordt in de plannen reeds in een fase 2 en 3 voorzien.

Vertrouwen in de bakkerij.
Bakels geeft met deze nieuwbouw een duidelijk signaal af dat het, 115 jaar na haar oprichting, meer dan ooit actief investeert in duurzaamheid, continuïteit en kwaliteit en geloof heeft in het voortbestaan en de functie van de Nederlandse bakkerij in de primaire voedselvoorziening.
Zij gaat de uitdagingen die dat met zich meebrengt graag in nauwe samenwerking met haar klanten aan.

Over Bakels
Bakels is een wereldwijd opererend concern met eigen productiefaciliteiten in meer dan twintig landen verdeeld over alle continenten. Bakels beschikt over een omvangrijk verkoopnetwerk, waarmee het Bakels-assortiment in meer dan 120 landen verkoopt. Daardoor spelen de producten van Bakels over de hele wereld bij zowel ambachtelijke als industriële producenten een belangrijke rol bij de dagelijkse productie van brood, banket en patisserie.