Groep 1
Ingrediënt
KG
0.500
Gist
0.023
Water
0.155
Totaal gewicht: 0.678

Recept gele room:
BAKELS roompoeder classic 200 g
Water 500 g

Afwerking:
Gezoete slagroom (10% suiker)
BAKELS Peach Amaretto
Amandelschaafsel gebruneerd
Puddingbitterkoekjes

Werkwijze:

Gele room: Meng alle ingrediënten 3 min met de
garde in de 2e versnelling van de planeetmenger.

Vlaaiendeeg: Meng alle ingrediënten met de
planeetmenger met een vlindergarde, 1 min in de
1e versnelling, vervolgens het deeg van de
vlindergarde halen, en 1,5 min in de 2e versnelling
mengen. Bol het deeg op. Rusttijd: 10 min.
Leg bakpapier op de bodem van het blik.
Deeg uitrollen: 1.75 mm Deegplakken snijden:
17 cm x 70 cm. Fonceer het blik.
Deegrand tot de helft van het blik afsnijden.
Vullen met room.

Bakken: 210 °C, ca. 24 minuten. Afkoelen.

Afwerking: Slagroom als grote droppen op de rand
van de vlaai spuiten ( spuitje: rond, 16mm). 280 gram BAKELS Peach Amaretto in het midden spuiten. Afwerken met amandelschaafsel en pudding-
bitterkoekjes.

Condities voor etaleren

Condities voor etaleren

Koelen

Categorie

Categorie

Banket

Gebeurtenis

Gebeurtenis

Zomer

Eindproduct

Eindproduct

Gebak, Stukswerk, Taart, Vlaai