Rijstevlaai
Met dit recept maakt u een heerlijke Limburgse rijstevlaai met een romige vulling van banketbakkersroom. Simpel maar o zo lekker! Dit recept voor een rijstevlaai is gemaakt op basis van Bakels Karlsbadermix en Bakels Roompoeder Classic.
Recept gele room:
BAKELS roompoeder classic 200 g
Water 500 g
Recept rijstepap:
Magere melk 700 g
Dessertrijst 115 g
Suiker 100 g
Zout snufje
Vanillesuiker 1 tl
Eieren 100 g
Afwerking:
Gezoete slagroom (10% suiker)
Chocokrullen van BAKELS Chockex Puur
Werkwijze:
Rijstepap: Breng de melk, vanillesuiker en zout aan
de kook en voeg dan de rijst en suiker toe. Zet het
vuur dan laag en laat het geheel inkoken tot de rijst
gaar is (ca. 20 min, blijf tijdens het inkoken roeren). Het moet nu nog wel een vochtig papje zijn. Haal dan
de pan van het vuur en roer de opgeklopte eieren
door het rijstmengsel.
Gele room: Meng alle ingrediënten 3 min met de
garde in de 2e versnelling van de planeetmenger.
Vlaaiendeeg: Meng alle ingrediënten met de
planeetmenger met een vlindergarde, 1 min in de
1e versnelling, vervolgens het deeg van de
vlindergarde halen, en 1,5 min in de 2e versnelling
mengen. Bol het deeg op. Rusttijd: 10 min.
Leg bakpapier op de bodem van het blik.
Deeg uitrollen: 1.75 mm Deegplakken snijden:
17 cm x 70 cm. Fonceer het blik.
Deegrand tot de helft van het blik afsnijden.
Vullen met 540 g room. Daarna 560 g rijstepap.
Bakken: 210 °C, ca. 24 minuten. Afkoelen.
Afwerking: Opspuiten met gezoete slagroom
(kartel 15, 3 lijnen) en chocokrullen .