Brood in de overTEFFende trap, dat is Teffbrood. Teff is een oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Teff is qua voedingswaardes nog interessanter dan normaal volkorenbrood en/of spelt. Wilt u meer weten over Teff en Teffbrood?

Lees hier alles over dit innovatieve brood!

Bekijk hier de hele brochure.

Brood in de overTeffende trap, want Teffbrood bevat 3x zoveel vitaminen en 2x zoveel mineralen als een gemiddeld volkorenbrood. Daarnaast is het ook een bron van ijzer en calcium en bijzonder rijk aan vezels. Teffbrood past daarom uitstekend in het voedingspatroon van consumenten die bewust met goede voeding bezig zijn. Het is goed voor (duur)sporters, kinderen in de groei en ouderen die graag fit en vitaal willen blijven. Teffbrood is een 100 % volkorenbrood, waarvan 25 % teff.

Wat is Teff ?
Teff is een echt oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Het is een oergraan omdat het niet is veredeld door moderne technieken. Het bevat nog altijd dezelfde gezonde samenstelling als 6000 jaar geleden. Teffkorrels zijn veel kleiner dan de meeste graankorrels (150 korrels Teff evenaren de grootte van één tarwekorrel). Deze worden daarom in zijn geheel gemalen. De vezels en mineralen die zich in de buitenste laag van de korrel bevinden worden meegemalen. Teffmeel is dus altijd volkorenmeel, wat betekent dat het rijk is aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

Bakels ondersteunt Teffbrood-bakkers met een gratis promotiepakket. Dit pakket bestaat uit posters, consumentenfolders, schapstroken, decoratiesjablonen en digitaal materiaal voor op winkelschermen en social media-kanalen.

Wat is er zo goed aan Teff?
De meeste granen geven uiterst beperkt ijzer af aan het lichaam, Teff vormt hierop een uitzondering. Naast de aanwezigheid van mineralen en vitaminen is Teff laag in fytinezuur en bevat het vitamine C. Door de aanwezigheid van het fytinezuur afbrekende enzym fytase én het lage gehalte aan fytinezuur in Teff worden veel mineralen, zoals calcium en ijzer, beter opgenomen in het lichaam. Vitamine C helpt bij de opname van mineralen en de mineralen in Teff zijn door de lage hoeveelheid fytinezuur goed beschikbaar voor het lichaam.
Teff bevat veel meer langzaam verteerbare, complexe koolhydraten dan andere granen. Het bevat wel 30% aan langzaam afbreekbare koolhydraten ten opzichte van 4% in regulier volkorenmeel. Hierdoor houd je na het eten van Teff veel langer een ‘vol en verzadigd gevoel’.
Wilt u ook starten met het bakken van Teffbrood? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. Of stuur een Whatsapp-bericht naar: 06-20 363 363