Baguettes
Knapperige artisinale baguettes maak je heel gemakkelijk met Fermdor Active durum.
WERKWIJZE
Weeg alle ingrediënten af in een spiraalkneder.
Kneed 5 minuten op lage snelheid en 6-7 minuten op hoge snelheid.
Laat het deeg 40 minuten rusten in een plastic bak, met een beetje olie ingesmeerd.
Plaats een deksel op de bak. Dit kan ook in de koelkast tot de volgende dag bewaard worden voor meer smaak en aroma. tot de volgende dag.
Verdeel het deeg in gewenste stukken, oppunten en 15 minuten laten rusten.
Modelleer daarna het deeg tot de gewenste vorm.
Laat het deeg 70 minuten narijzen.
Bak op hoge starttemperatuur op 230°C met veel stoom.
Open de ovenschuif na de helft van de baktijd.
Totale baktijd 18-25 minuten, afhankelijk van
de grootte van de baguettes
SNELLE METHODE
Water toevoeging ca. 62%. Kneden 5 minuten op lage snelheid en 6 minuten hoge snelheid. Direct na het kneden verdelen, oppunten en een voorrijs van 15 minuten. Daarna vormen en een narijs can ca. 70 minuten. Bakken op 230°C met veel stoom. Open de ovenschuif na de helft van de baktijd. Totale baktijd 18-25 minuten, afhankelijk van
de grootte van de baguettes