Groep 1
Ingrediënt
KG
Fond Royale
0.200
Rosé Bier 0.0
0.250
Ongezoete slagroom
1.000
Totaal gewicht: 1.450

Een trendy fris zoet gebakje. Gemaakt met een flinke schuit van het populaire rosé bier. Met deze romige bavaroise krijg je meer fans.

Smeer de amandelbeslag plakjes in met chocoladetruffel Wit als barrière tegen het vocht.
Sla de slagroom op (yoghurtdikte)
Meng de Fond Royale met het Rosé bier tot een gladde massa.
Maak “familie”met de slagroom.
Vul de vorm met de Rosé bier bavaroise en druk hierop het plakje amandelbeslag.
Laat het geheel ca. 1 uur opstijven in de koeling en zet het vervolgens in de vriezer.

Afwerken
Diamondglaze naturel 345000 (spiegelgelei)
Meng de spiegelgelei met ca. 10% water en een beetje rode kleurstof, eventueel een druppel blauwe kleurstof toevoegen voor een mooie donkere kleur.

Groep 1
Ingrediënt
KG
Roomboter
0.500
Bakels Mazarinpoeder Kompleet
1.000
Heelei
0.500
Water (20° - 25°C)
0.100
Totaal gewicht: 2.100

Werkwijze Amandelcakebeslag
De boter met de vlinder glad draaien. Mazarinpoeder Kompleet en de eieren toevoegen. Als laatste het water wegdraaien. Let op: de massa niet luchtig kloppen.

Het amandelcakebeslag in ringen bakken of uitstrijken op een plaat met een kapseltrekbak
en uitsteken.
Bak het beslag op 180°C gedurende ca. 25 minuten

Condities voor etaleren

Condities voor etaleren

Koelen

Categorie

Categorie

Banket

Gebeurtenis

Gebeurtenis

Zomer

Eindproduct

Eindproduct

Gebak