Groep 1
Ingrediënt
KG
0.500
Gist
0.023
Water
0.155
Totaal gewicht: 0.678

Recept gele room:
BAKELS roompoeder classic 200 g
Water 500 g

Recept schuim:
BAKELS Scharrelschuimpoeder 30 g
Water 275 g
Suiker 500 g
Afwerking:
Blauwe bessen, bramen, frambozen, rode bessen
BAKELS Superglans Neutraal

Werkwijze:

Gele room: Meng alle ingrediënten 3 min met de
garde in de 2e versnelling van de planeetmenger.

Vlaaiendeeg: Meng alle ingrediënten met de
planeetmenger met een vlindergarde, 1 min in de
1e versnelling, vervolgens het deeg van de
vlindergarde halen, en 1,5 min in de 2e versnelling
mengen. Bol het deeg op. Rusttijd: 10 min.
Leg bakpapier op de bodem van het blik.
Deeg uitrollen: 1.75 mm Deegplakken snijden:
17 cm x 70 cm. Fonceer het blik.
Deegrand tot de helft van het blik afsnijden.
Vullen met room.

Bakken: 210 °C, ca. 24 minuten. Afkoelen.

Schuim: Meng de Schuimpoeder Scharrel en het water. Laat dit mengsel 20 minuten staan.
Voeg de suiker toe en klop dit 10 min met de garde
op in de 3e versnelling van de planeetmenger.

Afwerking: 270 gram gemengde vruchten op de vlaai
leggen. Afgeleren met BAKELS Superglans neutraal.Eerst 2 lijnen schuim opspuiten en daar bovenop nog
een lijn. (80 gram, spuit: kartel 11). Flamberen.

Condities voor etaleren

Condities voor etaleren

Koelen

Categorie

Categorie

Banket

Eindproduct

Eindproduct

Gebak, Stukswerk, Taart, Vlaai