Groep 1
Ingrediënt
KG
0.500
Gist
0.023
Water
0.155
Totaal gewicht: 0.678

Recept gele room:
BAKELS roompoeder classic 200 g
Water 500 g

Afwerking:
Gezoete slagroom (10% suiker)
BAKELS Superglans Aardbei
BAKELS Chocoladetruffel Wit
Amandelschaafsel gebruneerd
Verse aardbeien

Werkwijze:

Gele room: Meng alle ingrediënten 3 min met de
garde in de 2e versnelling van de planeetmenger.

Vlaaiendeeg: Meng alle ingrediënten met de
planeetmenger met een vlindergarde, 1 min in de
1e versnelling, vervolgens het deeg van de
vlindergarde halen, en 1,5 min in de 2e versnelling
mengen. Bol het deeg op. Rusttijd: 10 min.
Leg bakpapier op de bodem van het blik.
Deeg uitrollen: 1.75 mm Deegplakken snijden:
17 cm x 70 cm. Fonceer het blik.
Deegrand tot de helft van het blik afsnijden.
Vullen met room.

Bakken: 210 °C, ca. 24 minuten. Afkoelen.

Afwerking: slagroom op de roomlaag spuiten.
Verse aardbeien aanbrengen.
Aardbeien met BAKELS Superglans Aardbei afgeleren.
Afwerken met BAKELS Chocoladetruffel Wit en
gebruneerde amandelschaafsel.

Condities voor etaleren

Condities voor etaleren

Koelen

Categorie

Categorie

Banket

Gebeurtenis

Gebeurtenis

Zomer

Eindproduct

Eindproduct

Gebak, Stukswerk, Taart, Vlaai