Groep 1
Ingrediënt
KG
1.000
Boter
0.315
Ei (heel)
0.125
Totaal gewicht: 1.440

Alle ingrediënten mengen met de planeetmenger tot een homogeen deeg.
Deeg koelen tot het stevig is.
Kort doordraaien.
Uitrollen : 8 mm , uitsteken met sloffen ring en 100 g spijs of gele room inspuiten.
Bakken :180 °C, baktijd ca.25 minuten.
Neem de gebakken slof met vulling van afgeslapte Amandelspijs.
Vet de slofring in, en zet deze om de slof heen.
Vul de ring met Caramel bavaroise ( ca.300 gram) en strijk glad af.

Laat dit opstijven in de vriezer.

Receptuur:
1000 gram slagroom zonder suiker
200 gram Bakels Fond Royale of Mousse mix Neutraal
250 gram Water.
150 gram Bakels Miljonairs Caramel.

Werkwijze:
Sla de slagroom lobbig ( yoghurt dikte )
Meng poeder met het water , maak familie met de slagroom en spatel het geheel door elkaar. Meng als laatste de Miljonairs caramel door ( deze iets slapper maken in de magnetron door kort te verwarmen)

Afwerking:
Schuimpijpjes.
Receptuur:
110 gram Bakels Scharrel schuimpoeder
1000 gram Water
3850 gram kristalsuiker.

Werkwijze:

De Schuimpoeder mengen met de suiker.
Water erbij voegen en opkloppen.
Soortelijk gewicht : ca.340-360g/l
Gewenste model spuiten.
Drogen ( bakken ) : 110 °C ca.60 minuten.

Afgarneren: licht kaneel over bovenkant strooien..

Condities voor etaleren

Condities voor etaleren

Koelen

Categorie

Categorie

Banket

Gebeurtenis

Gebeurtenis

Herfst

Eindproduct

Eindproduct

Gebak, Sloffen, Stukswerk, Taart